Nuttige links

1) https://www.fitinjehoofd.be/

Deze site werd in het leven geroepen door het Vlaams Instituut Gezond Leven en biedt een hoop handige tools aan. Je kan er je eigen veerkracht testen, je vindt er oefeningen om je veerkracht te trainen en er bestaat zelfs een handige app. Ik werd zo enthousiast van de site en de app dat ik de makers meteen een bedankingsmail wou sturen. Dus check it out.

2) http://www.vlaamsejeugdraad.be/psychischwelzijn/

Dat ik lang niet de enige ben die meer aandacht eist voor psychisch welzijn in onze maatschappij, blijkt uit het onderzoek dat werd gevoerd door de Vlaamse Jeugdraad. Op hun site bieden ze een helder overzicht van hun bevindingen en hun aanbevelingen. De moeite waard om te lezen!

3) https://awel.be/

Wie zou ik zijn als ik de helden van Awel niet zou vermelden. Met telefoongesprekken, chat, email en een forum staan ze dag en nacht klaar voor jongeren met vragen of problemen. Ik voerde zelf al vele telefoongesprekken met hen en ik kan bevestigen dat ze in momenten van nood een groot verschil maken.

4) https://www.tele-onthaal.be/

Net zoals awel staat tele-onthaal klaar voor mensen via telefoon of chat. Telefonisch zijn ze 24/24u bereikbaar en dit elke dag van de week. Indrukwekkend!

5) https://overkop.be/

Na een succesvolle Rodeneuzendag in 2016 ontstonden er vijf Overkop-huizen, in elke provincie één. Een fantastisch project dat ik volledig steun. Ik ging al es kennismaken met het Overkop-huis in Gent en ik was blij verrast door de warme sfeer. Je kan er altijd rekenen op een luisterend oor, maar je kan er ook gewoon ‘zijn’, zonder te moeten. Naast de ‘fysische’ huizen is er ook een fantastisch online platform waar je heel veel informatie over psychisch welzijn kan vinden.

6) https://www.caw.be/

Opnieuw een hoop vrijwilligers die vol goede wil klaarstaan voor iedereen die hun hulp kan gebruiken. Ze geven informatie over allerlei onderwerpen en helpen je verder om de juiste hulp te krijgen. Voor jongeren heeft het CAW nog een aparte organisatie, namelijk het JAC.