Wat Rode Neuzen Dag (al) opbracht

In mei was het nog een vaag idee. In juni deelde ik dat idee met een vriendin en dat tekende het begin van onze actie. Rond het kampvuur doopten we onze actie ‘Cards for Care’ en zo waren we goed vertrokken. Eind augustus volgde het definitieve ontwerp van de kaartjes. Vijf gedichtjes van mijn hand voorzien van een tekening door Kayo Quintens.

kaartjes

De actie was het begin van een hoop fijne ontmoetingen. Zo stapte ik in juni vol goede moed binnen in het Overkop-huis in Gent en vertelde ik er over mijn actie. De reacties waren hartverwarmend. Ook ontmoette ik Lieve. In een gesprek met haar ontdekte ik een gelijke. We delen een visie over psychisch welzijn en worden enthousiast van elkaars acties. Het is dankzij haar dat ik uiteindelijk besliste om zelf aan de slag te gaan met mijn verhaal en open kaart te spelen om anderen te kunnen helpen. Vervolgens ging ik ook in gesprek met iemand van Huisvandemens. Onze ontmoeting was kort, maar toch tekenend. Opnieuw kon ik vol vuur vertellen over mijn ideeën en waarom ik deze actie juist uit de grond stampte. Zonder nadenken vertelde ik over het belang van zorg, het belang van open communicatie en erkenning van alle menselijke emoties. De woorden vloeiden en werden vol warmte ontvangen.

Op de avant-première van Rode Neuzen Dag 2018 ontmoette ik heel wat mensen die zich met datzelfde vuur inzetten voor hetzelfde doel. Ik durfde de coördinator van Overkop aanspreken en ik bedankte hem, want diezelfde week nog werd ik opgevangen door het Overkop-huis in Gent, toen ik totaal overprikkeld niet meer wist wat te doen. Voor zij die de link niet door hebben: de Overkop-huizen werden gerealiseerd door de centjes van Rode Neuzen Dag 2015 en 2016. Het is een fantastisch initiatief dat ook écht werkt bij jongeren.

De kaartjes stonden toe dat ik met zoveel mensen in gesprek ging over psychische problemen en psychisch welzijn. Naast heel wat kritische mensen, de ‘ja maar ja, tegenwoordig is het met iedereen iets’-mensen, waren er ook heel wat gelijkgezinde zielen en dat geeft moed en hoop voor de toekomst. Daarnaast zijn de kaartjes ook het resultaat van een warme en fantastisch mooie samenwerking met de zeer getalenteerde Kayo. Het kan niet genoeg gezegd worden, maar ik ben zo blij dat ik dit samen met haar heb kunnen doen. Mijn gedichten konden geen mooiere illustraties krijgen.

De financiële teller staat op dit moment op zo’n 960 euro. De magische duizend komt dichterbij. Onze kaartjes verkopen nog steeds vlot en we blijven verkopen tot alles op is. Naast kaartjes kopen is het ook mogelijk om Rode Neuzen Dag via onze actie te sponsoren, klik hiervoor door naar: Cards for Care. 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s